Regionálne centrum pre zhodnocovanie odpadov bude hotové koncom decembra

02.12.2011 Snina

Snina 2. decembra (TASR) - Práce na výstavbe Regionálneho centra pre zhodnocovanie biologicky rozložiteľných odpadov v meste Snina prebiehajú podľa plánu. TASR o tom informovala hovorkyňa sninskej radnice Zuzana Krupa s tým, že stavebné dielo vybavené príslušnou technológiou má byť hotové do konca tohto roka.
Ako ďalej uviedla, dodávateľská firma má zrealizovať v areáli priemyselnej zóny na Strojárskej ulici do konca tohto roka výstavbu kompostárne, prístupových komunikácií, prípojok vody, elektriny a kanalizácie, ako aj dodávku a montáž príslušných technologických zariadení. \"Firme sme odovzdali stavenisko 7. júna 2011. Práce sa realizujú v súlade s dohodnutým harmonogramom,\" informovala Krupa s tým, že termín pre ukončenie stavebných činností ku sklonku decembra je preto reálny.
Podľa slov hovorkyne bude súčasťou inštalovanej technológie aeróbny fermentor, miesič a drvič biomasy, pásový dopravník, drvič kuchynského odpadu, ako aj chladiaci box pre tento druh odpadových látok.
\"Technologická časť bude teda zabezpečovať spracovanie biologicky rozložiteľných odpadov, kalov z čistiarne odpadových vôd, vedľajších živočíšnych produktov a ostatných bioodpadov vrátane odpadov z kuchynských prevádzok,\" vysvetlila Krupa s tým, že proces spracovania odpadových látok bude prebiehať pomocou aeróbnej termofilnej fermentácie.
Na realizáciu tohto projektu získala miestna samospráva prostriedky z fondov Európskej únie. Náklady na stavebnú časť sú 1.113.941,57 eura a hodnota dodanej technológie predstavuje sumu 678.504 eur.
 

Vyberte región